Wat is chiropractie?

Een chiropractor kan effectief houdingsproblemen, nek, rug, schouder en hoofdpijn behandelen, maar wat is chiropractie?

Het doel van een chiropractische behandeling is het herstellen van de normale beweging van de gewrichten, botten, in je wervelkolom zodat je je zo goed mogelijk voelt, beweegt en functioneert.

Elk gewricht in je lichaam kan in verschillende richtingen bewegen, en kan daar ook vast komen te zitten. Vaak gebeurt dit door de stress van alledag, je houding achter de computer, je telefoon, de manier waarop je je benen kruist of je tas op één schouder draagt. Maar het kan ook gebeuren door een trauma zoals een auto-ongeluk, een val of door iets te zwaar op te tillen.

Een chiropractor corrigeert disfuncties en blokkades in de wervelkolom

Dus wat gebeurt er als een van je wervelkolomgewrichten is geblokkeerd? De beweging moet ergens anders vandaan komen, dus compenseer je dat met andere gewrichten en spieren. Op korte termijn kan dit leiden tot pijn, irritatie en stijfheid in de botten en spieren of pezen, maar de spieren zijn vaak niet de echte oorzaak.. Het is heel belangrijk om de werkelijke oorzaak van het probleem goed vast te stellen. Als die niet wordt gecorrigeerd kan dat leiden tot andere klachten en pijn op andere plaatsen in het lichaam.

Een chiropractor is een expert in het zoeken, analyseren en corrigeren van problemen in de wervelkolom om zo de manier waarop je voelt en beweegt te verbeteren, maar ook om pijn in de eerste plaats te voorkomen.

Door middel van een grondig onderzoek kunnen wij je wervelkolom en lichaamshouding onderzoeken om te bepalen of je probleem voortkomt uit een blokkade in je ruggengraat of een ander deel van je lichaam.

Gewricht wervel dysfunctie

Wie kunnen chiropractors helpen?

De kans is groot dat iedereen met een wervelkolom baat kan hebben bij chiropractische zorg, of op zijn minst een controle van de houding.

Klachten zoals rug- en nekpijn kunnen natuurlijk plotseling optreden na een ongeluk of een trauma, maar de meeste ontstaan langzaam in de loop der tijd. Dagelijkse spanningen kunnen leiden tot blokkades in de beweging van de botten van de wervelkolom en het bekken, die zich na verloop van tijd tot pijn kunnen ontwikkelen. Het corrigeren van die blokkades kan het ontstaan van sommige klachten zeker helpen voorkomen!

Maak nu een afspraak voor een eerste afspraak inclusief een gedetailleerd onderzoek en diagnose van je probleem, en een eerste behandeling.

in rotterdam sinds 1987

Gratis chiropractische check-up

Wil je meer weten voordat je een afspraak maakt voor een intake? Aarzel dan niet en kom langs voor een gratis chiropractisch gesprek, inclusief een houding- en wervelkolomcheck.