CHIROPRACTIEMEDICUS

Chiropractor Capelle & Vlaardingen

Chiropractie voor de hele familie

Chiropractie tijdens zwangerschap

Chiropractische zorg wordt als veilig en effectief beschouwd voor een verscheidenheid aan klachten tijdens en na de zwangerschap. Niet alleen kan het helpen bij pijn, instabiliteit en stijfheid, het kan ook helpen bij de bevalling en het herstel daarna. Het laten controleren van je wervelkolom door een chiropractor zorgt ervoor dat je bekken goed zit en functioneert, zodat je baby optimaal de ruimte krijgt om te groeien en te bewegen.

Zwangerschap leidt tot een aanzienlijke verandering in de houding en de manier waarop de aanstaande moeder moet bewegen om bijna alle dagelijkse activiteiten uit te voeren. Dit kan reeds bestaande lichamelijke klachten verergeren en soms nieuwe klachten doen ontstaan die tot ver na de bevalling kunnen blijven bestaan als ze niet goed worden behandeld. Tijdens de zwangerschap geeft het lichaam een aantal hormonen af om de gewrichten en spieren voor te bereiden op de geboorte. Een van die hormonen heet relaxine en helpt de banden en gewrichten losser te maken, maar in combinatie met het extra gewicht van de groeiende baby kan dit leiden tot instabiliteit en onevenwichtigheid in de manier waarop het lichaam beweegt en functioneert.

Chiropractie kan helpen om je houding te optimaliseren en vervelende lichamelijke klachten te verminderen. Door specifieke behandelingen kan de beweging van de gewrichten in het bekken, de wervelkolom en de heupen worden verbeterd, en spanning in de spieren en banden worden losgelaten. Onze chiropractors zijn opgeleid in verschillende zachte en veilige technieken en kunnen vrouwen in elk stadium van hun zwangerschap verzorgen.

Tijdens elke fase van je zwangerschap kunnen we je helpen met:

Pijn in de onderrug

Bekkeninstabiliteit

Pijn in de lies

Stijfheid in de buik

Zachte en veilige behandelingen voor baby’s

Een controle van de wervelkolom van je baby kort na de geboorte kan de groei en het welzijn van je kleintje enorm bevorderen!

Hoewel de ruggengraat van een baby nog heel flexibel is, oefent de bevalling veel druk uit op zijn botten en gewrichten. Deze stress kan nog worden versterkt door het gebruik van een tang, een verkeerde positie van de baby of een te grote verdraaiing van de nek tijdens de geboorte. Het groeiproces gaat natuurlijk ook niet zonder kleine ongelukjes, valpartijen zijn dagelijkse kost voor een kruipende baby.

Chiropractische behandelingen voor pasgeborenen verschillen aanzienlijk van de behandelingen die bij volwassenen worden uitgevoerd. Er komt geen kraken aan te pas, de behandeling is zeer zacht en bestaat voornamelijk uit lichte druk met de vingertoppen op verschillende delen van de wervelkolom, nek en buik van de baby.

Chiropractie voor kinderen

Kinderen kunnen, net als baby’s en volwassenen, baat hebben bij een chiropractische controle om ervoor te zorgen dat hun wervelkolom, houding en zenuwstelsel optimaal functioneren.

Helaas wordt de rug van onze kinderen tegenwoordig zwaar belast door de houding, veel meer dan een paar jaar geleden. Zware schoolrugzakken en uren achter de telefoon en computer zijn niet het beste voor de ruggengraat van een kind in ontwikkeling.

Gelukkig hebben kinderen de neiging om veel sneller te verbeteren dan volwassenen met chiropractische zorg, omdat hun wervelkolom nog niet zo lang onder spanning staat. Met een goed functionerende wervelkolom en zenuwstelsel heeft uw kind meer kans om zich op zijn best te voelen en te bewegen, maar ook minder kans op houdingsproblemen in de toekomst.

Hoe kan chiropractie helpen?​

Een chiropractor is een expert in de wervelkolom en in de behandeling van lichamelijke klachten in de gewrichten, spieren en omliggende structuren.
Onze uitgebreide aanpak begint met het analyseren en corrigeren van disfuncties, blokkades, in de gewrichten van de wervelkolom en de rest van het lichaam, zodat het lichaam weer in balans komt en optimaal functioneert.

Om verbetering op lange termijn te bewerkstelligen, streven we ernaar om alle 4 volgende factoren te corrigeren:

1. Correctie van blokkades en disfuncties in de gewrichten

Door middel van specifieke chiropractische behandelingen, zoals manuele mobilisaties of het gebruik van instrumenten en de chiropractische tafel, wordt de beweging van de gewrichten gecorrigeerd en hersteld naar de optimale positie.

2. Spanning in de spieren, pezen en fascia

In sommige gevallen zal de chiropractor specifieke spanningsgebieden in de spieren of fascia losmaken met behulp van dry needling of een andere behandelingstechniek. Een bezoek aan de masseuse of een verwijzing naar een van de fysiopraktijken waar we vaak mee samenwerken kan ook worden aanbevolen.

3. Versterking van specifieke houdingsspieren

Zodra de basis van je lichaam, de wervelkolom en het bekken, beter gaan bewegen, kunnen we de belangrijkste gebieden identificeren die versterkt moeten worden. Indien nodig zal de chiropractor hiervoor een trainingsplan voorschrijven.

4. Verbetering van houdingsgewoonten

Het is dan belangrijk om vast te stellen wat een terugval kan uitlokken of spanning in je spieren en gewrichten kan opbouwen, en om te proberen dit zoveel mogelijk te optimaliseren.
In veel gevallen zal de spanning uiteindelijk weer opbouwen, ons lichaam is niet gemaakt om de hele dag achter de computer te zitten of om zware en repetitieve taken uit te voeren.

5. Onderhoud

Het is ontzettend moeilijk om een perfecte levensstijl te hebben, met weinig stress, goede voeding, een geweldige houding en elke dag voldoende beweging.

Onderhoudsbehandelingen kunnen helpen om de beweging van de gewrichten in je wervelkolom optimaal te houden en spanning los te laten voordat het weer symptomatisch wordt. De meeste klachten bouwen zich in weken of maanden op en dit betekent dat grote problemen vaak kunnen worden voorkomen!

1

Plan direct online een afspraak, bel ons of stuur ons een bericht

Het is snel en eenvoudig om je eerste behandeling in te plannen

2

We nemen contact met je op met alle informatie die jij en wij nodig hebben voor je eerste bezoek

Je ontvangt een e-mail met een link naar een gezondheidsformulier en informatie over de praktijk

3

Je chiropractor zal je klachten grondig onderzoeken en vervolgens een eerste behandeling uitvoeren

Begin je meteen beter te voelen en te bewegen!