CHIROPRACTIEMEDICUS

Chiropractor Capelle & Vlaardingen

Chiropractie voor artrose, slijtage en stenose

Zachte behandelingen om te helpen bij stijfheid en mobiliteit

Wat veroorzaakt artrose en slijtage​?

Artrose, of slijtage, is een langzaam proces dat in de loop van de tijd optreedt tussen de meeste gewrichten in het lichaam. Het veroorzaakt erosie van het kraakbeen tussen de botten, waardoor de ruimte tussen de botten kleiner wordt.

Dit leidt vaak tot verminderde beweging en beweeglijkheid en kan soms pijn, krakende, knarsende geluiden veroorzaken. Het is normaal dat artrose optreedt met de leeftijd, maar niet iedereen heeft het op dezelfde plaatsen of in dezelfde mate. Twee personen met dezelfde hoeveelheid slijtage kunnen ook niet dezelfde hoeveelheid pijn hebben, het verschilt per individu.

Een slechte houding, ongelukken zoals een whiplash of onevenwichtigheden in het lichaam die leiden tot overbelasting op de verkeerde gewricht(en) zullen het proces van degeneratie ook versnellen.

Rugpijn artrose behandeling chiropractie

Hoe kan een chiropractor helpen bij artrose?

Een chiropractor kan onevenwichtigheden in de beweging van de gewrichten in het lichaam opsporen, analyseren en corrigeren, om de manier waarop iemand beweegt en functioneert te optimaliseren. Dit leidt tot een vermindering van de belasting van de verkeerde delen van de wervelkolom en de rest van het skelet.

Chiropractie kan artrose niet verwijderen, maar kan wel helpen de mobiliteit te verbeteren, stijfheid en pijn te verminderen, en soms zelfs het proces ervan te vertragen.

Je kan ook meer lezen over de soorten chiropractische behandelingen die we gebruiken in de volgende link. Behandelingen kunnen heel zacht zijn om tegemoet te komen aan alle pijnniveaus.

1

Plan direct online een afspraak, bel ons of stuur ons een bericht

Het is snel en eenvoudig om je eerste behandeling in te plannen

2

We nemen contact met je op met alle informatie die jij en wij nodig hebben voor je eerste bezoek

Je ontvangt een e-mail met een link naar een gezondheidsformulier en informatie over de praktijk

3

Je chiropractor zal je klachten grondig onderzoeken en vervolgens een eerste behandeling uitvoeren

Begin je meteen beter te voelen en te bewegen!