CHIROPRACTIEMEDICUS

Chiropractor Capelle & Vlaardingen

De Chiropractische behandelingen

Een allesomvattende therapeutische aanpak

Onze chiropractoren zijn opgeleid in het gebruik van verschillende technieken en methoden om je de beste kansen op herstel en verbetering te bieden. Elk individu is anders, net als elk bezoek. Afhankelijk van de te maken correcties kan de behandeling worden bepaald.

De verschillende technieken die wij gebruiken, stellen ons in staat iedereen, van pasgeboren baby’s tot honderdjarigen, op een veilige en doeltreffende manier te behandelen.

Onderrug behandeling hernia SI-gewricht chiropractor

Diversified techniek

Diversified techniek is de meest gebruikte vorm van chiropractische behandeling. Deze vorm van aanpassing is een manuaal behandeling en kan kraakgeluiden veroorzaken, wat gewoon een vrijgave is van lucht die in de gewrichtsruimte zit.

Flexie distraction tafel behandeling hernia

Cox techniek -
Flexion distraction

Een zachte maar zeer doeltreffende techniek die helpt de ruimte tussen de wervelgewrichten te openen. Effectief bij hernia, artrose, stenose en andere aandoeningen.

Dry needling chiropractie medicus

Dry needling

Een behandeling die wordt uitgevoerd met naalden. Ze worden oppervlakkig of diep in de buik van de spier ingebracht om pijn en stijfheid te verlichten door triggerpoints te ontspannen.

arthrostim zachte veilige chiropractie

Arthrostim

De Arthrostim is een elektrisch chiropractie-instrument. Met zachte bewegingen is het zeer effectief bij het vrijgeven van triggerpoints of helpt de gewrichten correct te bewegen.

IATSM guasha graston behandeling chiropractie medicus

IASTM Fascia release

IASTM of Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization gebruikt een instrument om de spieren te masseren en zo myofasciale triggerpoints los te maken.

Midden rug pijn behandeling ribben Chiropractor

Thompson techniek

De Thompson-techniek is een andere zachtere vorm van chiropractische zorg. Met behulp van “druppels” op de tafel, kan de chiropractor helpen de gewrichten voorzichtig terug te bewegen in de juiste uitlijning.

vibrocussor chiropractie behandeling trigger punten

Vibrocussor

Een instrument dat diepe, controleerbare percussies uitzendt om de fascia en zachte weefsels los te maken.

activator zachte voorzichtige behandeling chiropractor

Activator techniek

De activator is een klein mechanisch instrument dat wordt gebruikt om de beweging in uw wervelkolom zachtjes te herstellen. Het is erg licht en kan worden gebruikt op iedereen, inclusief baby’s en ouderen.

ART active muscle release behandeling chiropractie medicus

Active release techniek (ART)

In sommige gevallen zal de chiropractor ook de diepe afgifte van de fascia of de omliggende zachte weefsels uitvoeren om de onevenwichtigheden verder te corrigeren.

Chiropractor behandelt zwangere vrouw

Webster techniek

De Webster-techniek is een zachte chiropractische correctie die het bekken uitlijnt en zachte weefsels losmaakt van de bijbehorende spiergroepen. Hierdoor kan het bekken tijdens de zwangerschap goed functioneren, waardoor de baby in een ideale omgeving kan groeien en bewegen.

kinesio taping chiropractie medicus

Kinesio taping

Taping kan worden gebruikt om het spierstelsel zacht te ondersteunen, door bepaalde spieren te ontspannen of te activeren. Het kan ook helpen bij het handhaven van de juiste houding na een chiropractische behandeling.

aanbevolen oefening chiropractie medicus

Oefening en stretching

Een sterke structurele basis is essentieel, maar het is van primordiaal belang om ook uw herstel te ondersteunen met specifieke rekoefeningen en versterking van de belangrijkste houdingsspieren.

Chiropractie is een methode om disfuncties in de manier waarop de gewrichten in de wervelkolom bewegen en functioneren op te vinden, te analyseren en te corrigeren. 

Door een holistische benadering streven we ernaar om je te helpen je optimaal te voelen, te bewegen en te functioneren, wat dat ook mag zijn met wat je in handen hebt.

Tracy Pereira Bravo
Tracy Pereira Bravo
9 November 2023
Na 1 behandeling al zo’n bizarre verlichting! Martin heeft echt kennis van wat hij doet en legt alles goed uit.
Chris Tine
Chris Tine
25 Juli 2023
Great experience with the ladies at Chiropractie Capelle! Lovely team and I feel so much better after just a few sessions
Danny da Silva
Danny da Silva
6 Juli 2023
Zeer professioneel! Voor zowel acute klachten als voor regelmatig ‘onderhoud’. Kom hier al een paar jaar. Goed voor mijn lijf en geest!! Special shout-out to Martin! Keep it up team.
Eelco Spruit
Eelco Spruit
18 Juni 2023
Fijn dat alles weer even goed word gezet. Al is het kraak geluid niet altijd fijn om te horen. Het werkt wel wat mij betreft

De specialisten in Rotterdam regio

Chiropractie intake afspraak

Ben je klaar om de stap te zetten naar een beter voelende en functionerende jij? Aarzel dan niet en maak een afspraak voor een intake, waarbij een van onze ervaren chiropractoren je wervelkolom en houding uitgebreid onderzoekt en een eerste behandeling uitvoert.