CHIROPRACTIEMEDICUS

Chiropractor Rotterdam

Wat is Chiropractie?

“Look well to the spine for the cause of disease.” Hippocrates

Een methode om je te helpen je op je best te voelen en te functioneren

Chiropractie is een methode om disfuncties in de manier waarop de gewrichten in de wervelkolom bewegen en functioneren te vinden, analyseren en corrigeren.

Chiropractie is meer dan alleen kraken. De correctie, ofwel het zogenoemde kraken van de gewrichten, is één van de methoden die gebruikt wordt om de normale beweging van de wervels in de wervelkolom of de gewrichten van het bekken te herstellen. Er zijn echter vele andere technieken die kunnen worden gebruikt, sommige veel zachter, allemaal met hetzelfde doel om blokkades of disfuncties in de wervelkolom en andere gewrichten in het skeletstelsel te corrigeren.

Wanneer het lichaam niet beweegt als één

Elk bot in het lichaam kan in verschillende richtingen bewegen en kan in een van die posities geblokkeerd worden. Met andere woorden, een gewrichtsdisfunctie is gewoon een bot dat niet beweegt zoals het zou moeten.
Het lichaam is gemaakt om als één geheel te bewegen. Elk deel ervan, van de huid tot de botten, voorbij de pezen, fascia en ligamenten, is gemaakt om te bewegen als een eenheid. Als je je kleine teen beweegt, ontstaat er beweging tot aan de top van je hoofd!

Dus wat gebeurt er als één of meer onderdelen niet goed kunnen bewegen? De rest begint dat gebrek aan beweging te compenseren.
Wanneer een gewricht in je wervelkolom vastloopt, gaan de gewrichten erboven, eronder en de omliggende spieren op een suboptimale manier functioneren. Soms betekent dat dat ze overbelast worden, andere keren dat ze minder werken. Na verloop van tijd leidt dit tot gebieden van spanning, stijfheid en pijn, of spieren die slapen en geatrofieerd zijn.
Het ontspannen van de stijve spieren of het versterken van de spieren die niet goed kunnen werken, kan helpen en is uiterst belangrijk. Zolang de gewrichten echter niet bewegen zoals het hoort, zal het probleem waarschijnlijk blijven terugkomen.

Ongebalanceerde houding chiropractische correctie

Last van je houding? Rug, nek, schouder of hoofdpijn?

Gewricht wervel dysfunctie

Wat veroorzaakt gewrichtsdisfuncties/blokkades?

In de meeste gevallen ontstaan spier- en skeletproblemen niet door één enkele gebeurtenis. Zelfs de rug- of schouderpijn die optreedt na het verkeerd oppakken van een boodschappentas of door een andere alledaagse beweging, maakt meestal deel uit van een proces dat maanden, vaak jaren in beslag neemt.

Deze problemen worden vaak veroorzaakt door een combinatie van meerdere factoren. Het is mogelijk dat een enkelblessure als tiener leidde tot een verandering in het looppatroon, die zich enkele jaren later ontwikkelde tot lage rugpijn. De belangrijkste factoren zijn echter vaak de dagelijkse spanningen. De manier waarop iemand aan zijn bureau zit, slaapt, gebrek aan beweging, stress, altijd met hetzelfde been gekruist zitten of zijn tas voortdurend op dezelfde schouder dragen.

Hoe kan een chiropractor helpen?

Een chiropractor is een expert in het analyseren van je houding en de beweging van de botten in je lichaam om zo precies vast te stellen welke gewrichten niet goed bewegen. Er worden dan precieze correcties uitgevoerd in een specifieke richting en met de juiste hoeveelheid kracht om de beweging en de positie van het gewricht of de gewrichten te herstellen.
De correcties door de chiropractor helpen om een solide basis in de wervelkolom te creëren waarop vervolgens moet worden voortgebouwd.

De correctie- en genezingsprocessen

Het lichaam heeft tijd nodig om te veranderen en zich aan te passen, ten kwade en ten goede. Symptomen zijn een onbetrouwbare manier om te bepalen wat er werkelijk met het lichaam aan de hand is, en een goed voorbeeld hiervan zou een hartaanval zijn. Zodra de pijn in de borst begint is het al te laat, de problemen hebben zich al lang in de slagaders opgebouwd.
Hetzelfde gebeurt met klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug-, nek- en schouderpijn. Spieren, banden, pezen en fascia passen zich overtijd aan en gaan op een suboptimale manier werken. Deze structuren komen onder spanning te staan waarvoor ze niet ontworpen zijn, en na verloop van tijd beginnen ze te slijten, gespannen te worden en te irriteren. De zenuwen rond het gebied beginnen de hersenen pijnsignalen te sturen, wat de manier van het lichaam is om te zeggen dat er iets mis is.

Zodra de gewrichten beter beginnen te bewegen door de chiropractische aanpassingen, heeft het lichaam tijd nodig om zich te stabiliseren en aan te passen. De spieren beginnen op een andere manier samen te trekken en te ontspannen, en de pezen en ligamenten kunnen onder een iets grotere druk komen te staan dan ze gewend zijn. De bindweefsel moet misschien ook langer of korter worden om de gewrichten en de rest van de structuur beter te ondersteunen. Dit kan enig ongemak veroorzaken, en is de belangrijkste oorzaak van de spierpijn die sommige mensen ervaren na hun behandeling.
Zodra de beweeglijkheid in de gewrichten hersteld is en de omliggende structuren zich beginnen aan te passen, verbetert de beweeglijkheid, begint de irritatie af te nemen en begint de pijn te verminderen.

Uitgebreide Chiropractie behandeling onderzoek

1

Plan direct online een afspraak, bel ons of stuur ons een bericht

Het is snel en eenvoudig om je eerste behandeling in te plannen

2

We nemen contact met je op met alle informatie die jij en wij nodig hebben voor je eerste bezoek

Je ontvangt een e-mail met een link naar een gezondheidsformulier en informatie over de praktijk

3

Je chiropractor zal je klachten grondig onderzoeken en vervolgens een eerste behandeling uitvoeren

Begin je meteen beter te voelen en te bewegen!

in rotterdam sinds 1987

Gratis chiropractie gesprek

Wil je meer weten voordat je een afspraak maakt voor een intake? Aarzel dan niet en kom langs voor een gratis chiropractisch gesprek, inclusief een houding- en wervelkolomcheck.